Креативне радионице

Језичка радионица


Marija PetrovicЦиљеви језичке радионице: развијање језичких потенцијала на матерњем језику, проширивање речника, драматизација бајки, увежбавање граматичких и логичко-семантичких конструкција, развијање способности слободног и креативног изражавања, подстицање аутентичног стила изражавања, изражавање личног става и оцене, слагање, неслагање, разни облици полемисања, дијалог, умети слушати другог, припрема за читање и писање. Ради се на материјалима мајки, народног стваралаштва, поезије, прозе, сликарства. Цео програм одвија се кроз игру и емоционално ангажовање деце.

Радионицу води Марија Петровић – професор књижевности

Марија Петровић је рођена 08.07.1980. у  Приштини. Завршила је Филолошки факултет у Београду 2004. (одсек: Српска књижевност и језик).

Опширније: Језичка радионица

Радионица мјузикла

Milena MiladinovićЦиљеви радионице мјузикла: развијање љубави према музици и позоришту кроз елемент игре као сазнајне активности код деце, кроз интелектуални, емотивни и социолошки развој, али и развој креативности и маште. На радионици мјузикла деца се баве рекапитулацијом знања стечених на претходним излетима, а све кроз мјузикл прилагођен њиховом узрасту и певачким способностима.  Рекапитулација се одвија кроз кинестетичке, глумачке, карактерне, певачке елементе који чине жанр мјузикла.

Радионицу води Mилена Миладиновић - мужички педагог

Опширније: Радионица мјузикла

Ликовна радионица

Ivana MilovanovicЦиљеви ликовне радионице: савлађивање основних појмова о сликарству, технике у сликарству, израда ликова из дечијег света од разних материјала: воштане, водене, темпере. Аниматор академски сликар.

Радионицу води Татјана Илић - сликар, Ивана Миловновић - сликар и Дана Бачевић - мозаичар

Ивана Миловановић, рођена 1977. године, дипломирала је глуму на Академији лепих уметности БК у класи проф. Зорана Ратковића и Ружице Сокић са оценом из дипломског рада 10, у Београду, 2000. Такоће је дипломирала и  на Академији за уметност и консервацију СПЦ у Београду у звању: ДИПЛ. СЛИКАР - ИКОНОПИСАЦ, 2009.  Годину дана је похађала часове соло певања код професорке Катарине Јовичић – дипл. соло певачица.

Опширније: Ликовна радионица

Драмска радионица

Srdjan Ivanovic 1Циљеви драмске радионице су: прича о позоришту, игра, машта, костими, амбијент, сценски покрет, пантомима, играње улога-дечје симболичке игре, бајке, надимци, азбука, безпредметне радње, игре, говори, сценске борбе, повезивање геста, говора и радње, богаћење сазнања деце о предметима и ситуацијама, причање бајки, ликовна, драмска и литерарна обрада, свако од учесника има своју верзију бајке, подстицање књижевног, ликовног, драмског, бајковног стваралаштва, на крају приказ и изложба. Аниматор програма глумац-наратор.

Радионицу води Срђан Ивановић – глумац и Ивана Миловановић - глумица

Срђан Ивановић, рођен 20.05.1970. године у Земуну. Завршио је  Академију уметности, одсек глума, класа проф. Мирјане Карановић, 1999.године. Ожењен је и има две ћерке.

Опширније: Драмска радионица

Радионица за прaвљење костима и лутака

Branka SisinackiЦиљеви луткарске радионице суда деца у обучавању у прављењу и коришћењу кроз игру сценских лутки развијају радозналост, оригиналност, отвореност, спонтаност и комуникативност.

Радионицу води Бранка Шишиначки Обрадовић - сликар, вајар и костимограф, Дуња Обрадовић и  Срђан Ивановић – глумац

Бранка Шишиначки Обрадовић рођена је 18.06.1956 у  Сплиту. 1980. дипломирала на Академији примењене уметности, на одсеку сликарстава. 

Опширније: Радионица за прaвљење костима и лутака

Радионица организације и уређења ентеријера и екстеријера

Dunja ObradovicЦиљеви радионице организације и уређења ентеријера и екстеријера: јесу да се код деце створи осећај за разликовање предмета у реалној величини и предмета који представљају макете, осећај за уређење како спољашњости тако и унутрашњости и стварање разлике у материјалима које косристимо за облагање спољашњих површина и које користимо за унутрашња облагања.

Тема ове радионице је мали град. Користимо различите природне материјале, а пре свега картонске кутије различитих величина. Од неких делова лепенке праве се кровови, прозори, врата.. Деца боје фасаде и кровове, украсавају их, а самим тим и уче различите облике, текстуре и величине.

 Радионицу води Дуња Обрадовић - дипломирани архитекта ентеријера

Дуња Обрадовић је завршила Академију лепих уметности - архитекта ентеријера. 

Опширније: Радионица организације и уређења ентеријера и екстеријера

Радионица здраве исхране

Sanja LoncarevicЦиљеви радионице су: Кроз радионицу ”Једи здраво - буди леп и паметан” , деца ће научити која је то добра, а која лоша храна, које су то основне групе намирница, који су то битни састојци у храни који нас чине лепим и паметним, кад коју храну треба да једемо и у којој мери, а све то на креативан начин, цртањем пирамиде исхране и осмишљавањем свих пет оброка у току дана. Придружите нам се, биће пуно воћа и поврћа, а можда и по неки слаткиш:).

Радионицу води Сања Лончаревић - дипломирани фармацеут

Сања Лончаревић, рођена 09.09.1976. године у Бихаћу, БиХ. Завршила је Фармацеутски факултет у Бања Луци, 2003. године, а специјализацију из безбедности хране  2012. године, на Прехрамбено –биотехнолошком факултету Свеучилишта у Загребу.

Опширније: Радионица здраве исхране

Радионица јоге

Snezana AndjelkovicЦиљеви радионице јоге су: учење техникама изградње фокуса и пажње, oдржава и гради здраву и флексибилну кичму, jача нервни, циркулатрорни, дигестивни, ендокрини, респираторни, коштани и мишићни систем, гради координацију и баланс, гради свесност дисања, креативност и забава, гради свесност  за природу и околину.

Средства : картице са сликама животиња, простирке, папир и бојице.

Радионицу води Снежана Анђелковић - сертификоани инструктор јоге Јога савеза Србије

Снежана Анђелковић је рођена 05.02.1967. Образовање је стицала почевши на Педагошкој академији за васпитача, Београд - звање васпитача, потом Виша економска школа, Београд - звање Струковног економисте банкарства и финансија и Факултет за економију и инжењерски менаџмент, Нови Сад - звање дипломирани економиста.

Опширније: Радионица јоге

Радионица развоја моторичких способности

Danijela VukicevicЦиљеви радионице развоја моторичких способности: Овај програм са децом би подразумевао савладавање моторних вештина кроз полигоне који захтевају различите форме кретања (трчање, прелазак преко препрека, провлачење, манипулацију лоптом, савладавање нестабилних подлога, окретање, брзо реаговање за кретање на вербални налог). Циљ оваквог начина стимулације је побољшање свести о сопственом телу, положају тела у простору. Ове активности су неопходна база за учење орјентације на папиру, писања, читања, математике.
Радионицу води доктор Данијела Вукићевић - специјалиста физикалне медицине и рехабилитације
Данијела Вукићевић је стално запослена на Клиници за рехабилитацију „Др Мирослав Зотовић“. Од 2000.год ради на одељењу дечје хабилитације и рехабилитације. Завршава суб-специјализацију из дечје физијатрије.

Опширније: Радионица развоја моторичких способности

Радионица неге и хигијене тела


Olivera AndonovicЦиљеви радионице неге и хигијене тела: су формирање позитивних хигијенских навика у што ранијем узрасту ради спровођења добре хигијенске праксе која води очувања здравља и превенцји болести. Метод рада је кратко уводно предавање о актуелној теми по распореду у виду анимације деце па потом дискусија у групи. 

Радионицу води др. Оливера Андоновић - дерматовенеролог
Оливера Андоновић је специјалиста дерматовенерологије. Ради на  клиници за Дерматовенерологију, КЦС,од 1995.

Опширније: Радионица неге и хигијене тела

Радионица еколошке свести

Ruzica GrbicЦиљ радионице еколошке свести: упознавање деце предшколског и школског узраста са основним еколошким појмовима, проблемима одлагања отпада и поступцима како се отпад може поново искористити и то кроз креативну игру и њихово подстицање да активно учествују у очувању животне околине.

Област којом ћемо се бавити је ЕКОЛОГИЈА а тема којој ћемо се посветити је рециклажа, јер разиграна дечја машта под стручним вођењем може доста допринети поправљању еколошке свести свих нас. 

Радионицу води Ружица Грбић - дипломирани инжињер заштите животне средине

Опширније: Радионица еколошке свести