Mnogo je različitih povoda za koje se poklanja cveće. Danas, najčešće se ovaj poklon daje dragim osobama i bez nekog posebnog razloga. Cvet je sjajan poklon u svakoj prilici: za venčanje, rođendan, oporavak, godišnjicu, zaposlenje, diplomiranje i mnogo drugih povoda se niže. Dostava cveća razvijena je u našoj zemlji, čime je kupovina od kuće omogućena, olakšana i ubrzana, putem online cvećare. 

Kada poklanjamo cveće, vodimo računa o tome koliko poznajemo osobu kojoj poklanjamo. Ovaj poklon treba da bude odraz ličnosti, elegancije i stila. U nastavku teksta dajemo savete kako izabrati odgovarajuće cveće u svakoj prilici. 

Kako izabrati pravo cveće za poklon?

Kada rešite da nekome poklonite cveće, izbor pravog je otežan velikom ponudom. Prvo, birate da li ćete pokloniti jedan ukrašen cvet, buket, korpu, kutiju ili saksiju. Prvo što treba da imate na umu jeste osoba kojoj poklanjate. Ukoliko se radi o nekome ko u kući ili stanu ima dosta sobnih biljaka, znak je da je cveće u saksiji pravi izbor. Razlog tome je činjenica da ko ima više biljaka voli, ume i želi da ih održava trajno u svom domu. Ukoliko to nije slučaj, onda je bolje izabrati buket cveća. Takođe, izbor treba prilagoditi i prostoru u kući, stanu ili kancelariji kojim osoba kojoj darujete cveće raspolaže.

Ukoliko se odlučite sa kućnu biljku u saksiji, važno je da birate pažljivo u pogledu veličine do koje raste, posebno ako je u pitanju stan, odnosno manji prostor. Danas se zbog toga poklanjaju upravo ljubičice, orhideje, jesenke, jabučići i slično, jer su manjeg ili srednjeg rasta, pa se mogu uklopiti u bilo koju prostoriju. Rešenje koje je najbrže i najjednostavnije, jeste posećivanje online cvećare, gde koju god da odaberete imate na raspolaganju fotografije i cene. Zatim se vrši dostava cveća, takođe na željenu adresu, uz niske troškove.

Kako izabrati cveće za određeni povod?

Mnogo je različitih povoda za koje se smatra da je cveće odličan poklon. Venčanje – dan kada drage osobe izgovaraju sudbonosno „da“, pravi je povod da mladi poklonite cveće. Birajte ruže, kale ili gerbere, upakovane u raskošan buket, korpu ili popularne raznobojne kutije. Sjajan izbor je i bidermajer na poklon, koji ostaje mladi za fotografisanje, ali i uspomenu.

Ukoliko je povod za koji želite da poklonite cveće rođendan, diplomiranje ili zaposlenje, tematski buketi su idealno rešenje. Naime, danas se za ove povode uz cveće pakuju pokloni kao što su igračke, parfemi, knjige, slatkiši, piće ili nešto drugo po vašem izboru. Uz to se sve češće stavljaju i helijumski baloni, ukrasi od tila i mašni. Na taj način ovaj poklon izgleda ogromno i raskošno, a upakovano sa stilom i ukusom.

Cvećare online upravo vrše ovakvo kombinovano pakovanje cveća i poklona prema porudžbini kupca. Ako želite da poklonite cveće za dan slave, Novu godinu, useljenje u novi prostor ili kancelariju, sobne biljke su odgovarajuće, ukoliko naravno, osoba voli da neguje biljke. Najpoznatiji „tematski“ poklon jeste 101 ruža, koja mnogo košta, ali još više vredi. Najčešće se poklanja devojkama za poseban datum, 8. Mart i rođendane.

Značajan dan u godini, kada se poklanja najviše cveća ženama – sestrama, majkama, bakama, devojkama, jeste 8. Mart. Tada se poklanjaju tradicionalno karanfili, ali i ruže, gerberi, ljiljani, ljubičice i mnogo drugog različitog cveća. 

Pokloniti cveće znači od davnina poklanjanje ljubavi, pažnje i poštovanja. Današnji uslovi konkurencije iskristalisale su postojanje online cvećare, sa mnogo dostupnih usluga osim samog pakovanja i pripremanja buketa. Tako, dostava cveća organizuje se i za najudaljenije krajeve naše zemlje, ali i inostranstva. Na ovaj način, vaš buket, korpa, kutija ili kombinovani poklon aranžman biće isporučen tačno u potrebno vreme i na datom mestu.