Praktičan i stilizovan eksterijer, opremljen u skladu sa najvišim standardima uređenja za kvalitetno provođenje svakog trenutka tokom leta i toplog vremena, ono je što je potrebno svim domaćinstvima. Tende su važan element ulepšavanja otvorenog prostora, kao i stvaranja atmosfere bez prisustva snažnih sunčevih zraka.

Kada se biraju tende za dvorište cena se formira po metru i zavisi od niza faktora – dimenzija, mehanizma pokretanja, strukture materijala, postojanja štampe i ilustracija, kao i mesta pozicioniranja. Tende za terase su praktičan izbor jer uz kompaktan dizajn i bez teških i komplikovanih konstrukcija, pružaju potrebnu zaštitu od sunčevih zraka na svakom otvorenom prostoru.

Karakteristike koje imaju inovativne varijante tende za otvoreni prostor

Tende za terase, kao i tende za dvorišta, namenjene su pričvršćivanju za postojeću podlogu, sa koje se pokreću ručnim ili električnim pogonom, odmotavanjem sa konstrukcije u vidu rolne. Kada se koriste tende na ručni pogon, prednosti su to što su vrlo cenovno isplative, jednostavne za pokretanje i prilagodljive u pogledu ugla i položaja zaštite od sunca. Koriste se za dvorišta privatnih poseda, ali i bašte ugostiteljskih objekata.

Za razliku od pergole koja može da bude samostojeća ili naslonjena na objekte u vidu stubova i krovne konstrukcije, tende za dvorište su kompaktnih dimenzija i moraju se montirati na zidove zgrada, kuća i drugih građevina. Materijal od kojeg se izrađuju tende jeste cerada, koja može biti u vidu jednostrukog ili višestrukog sloja, za maksimalan stepen zaštite od sunca. Za kvalitetne tende Beograd ponuda je vrlo raspoloživa, i mogu se naći već za nekoliko hiljada dinara. Ukoliko je potrebno brendiranje – štampa logotipa, bitnih podataka preduzeća, promotivnih poruka i slično.

Raznovrsna primena koju imaju tende u modernom vremenu

Inovativne tende za terase, dvorište i druge otvorene prostore praktično su rešenje, zbog čega se mogu postaviti na bilo kojoj lokaciji. Jednostavnim pričvršćivanjem i šrafljenjem u zidove objekata, postavljaju se iznad vrata, prozora i na prostor terase i dvorište. Tende za terasu su idealan izbor za stambene prostore, jer se mogu pronaći u svakoj potrebnoj dimenziji, čak i izraditi po porudžbini. Kada se biraju tende za dvorište, one se zasnivaju na razmatranju ručnog ili elektronskog pokretanja uz daljinski upravljač ili pritisak na taster prekidača.

Pored toga, opcija pozicioniranja pod fiksiranim ili promenjivim uglom, uz tekstilnu tendu ili izrađenu od čvršćih materijala, prema potrebama ambijenta. Kada se biraju specijalne vertikalne tende za terase cena zavisi od navedenih faktora izbora. Ručni mehanizam pokretanja je vrlo isplativ jer je jeftin, praktičan i jednostavan za upotrebu. Sa druge strane, automatsko pokretanje na električni pogon je skuplja opcija, ali komforna i ležerna, jer se tenda može spustiti ili podići uz pritisak na tastere. Tende se mogu postaviti bilo gde, za privatne i poslovne potrebe.

Tende su savršen nastavak objekata koji pruža odličan nivo zaštite od sunčevih zraka, padavina, vetra i brojnih uticaja. Mogu da budu specijalno namenjene za prostor dvorišta, terase i balkona, za ugostiteljske objekte sa štampom, ili univerzalnog dizajna za sve ambijente. Kada se kupuju tende za terase cena nije na visokom nivou, jer dugoročno pruža kvalitetan materijal, otpornost i odličan dizajn.