Hurgada, dragulj Crvenog mora, oduvek je bila omiljeno odredište za ljubitelje sunca, peska i mora. Sa svojom kristalno čistom vodom, živopisnim koralnim grebenima i zlatnim peskom, ovo egipatsko primorsko odmaralište nudi neke od najlepših plaža na svetu. U ovom članku, istražićemo pet izvanrednih plaža koje Hurgada mora ponuditi, svaka sa svojom jedinstvenom lepotom i atrakcijama.

Organizacija letovanja u Hurgadi preko turističkih agencija

Planiranje letovanja u Hurgadi 2024. godinu može biti uzbuđujuće iskustvo, posebno kada se koriste usluge turističkih agencija. Ove agencije nude raznovrsne pakete koji obuhvataju sve od prevoza, smeštaja u nekim od najboljih hotela Hurgade, do organizovanih izleta na prelepe plaže koje smo prethodno pomenuli. Egipat, Hurgada posebno, postaje sve popularnija destinacija za turiste iz celog sveta, te nije iznenađenje što su ponude za Hurgada leto 2024. već uveliko dostupne. Odabirom pravog paketa, putnici mogu osigurati da njihovo letovanje u Hurgadi bude bezbrižno, sa smeštajem u hotelima koji nude raznovrsne usluge, od spa centara do vodenih sportova, čime se garantuje nezaboravno iskustvo. Turističke agencije često nude i specijalne aranžmane koji uključuju posete najatraktivnijim lokacijama u Hurgadi, čineći Hurgada letovanje 2024. godine jedinstvenim doživljajem koji će se dugo pamtiti.

Mahmya, raj na zemlji

Mahmya, smeštena na ostrvu Giftun, predstavlja pravu definiciju tropskog raja. Ova plaža je poznata po svojoj mekoj beloj peskovitoj obali i tirkizno plavoj vodi. Idealna je za snorkeling, zahvaljujući bogatom podvodnom životu i čistoj, mirnoj vodi. Posetioci mogu uživati u sunčanju na mekom pesku ili se upustiti u avanturu istraživanja podvodnog sveta.

Plaža Sahl Hasheesh, luksuz i elegancija

Sahl Hasheesh je luksuzno odmaralište koje se proteže duž 12 kilometara obale, poznato po svojim impresivnim hotelima i prefinjenim plažama. Ova plaža nudi savršen spoj prirodne lepote i sofisticiranosti, sa besprekorno održavanim peskom i kristalno čistom vodom. Pored kupanja i sunčanja, posetioci mogu uživati u šetnjama duž šetališta ukrašenog raznim skulpturama i vrtovima.

Plaža El Gouna, venecijanski šarm na Crvenom moru

El Gouna, poznata kao Venecija Crvenog mora, fascinira svojim lagunama, kanalima i arhitekturom koja podseća na mediteranski stil. Plaže u El Gouni su poznate po svojoj mirnoj atmosferi, idealne za one koji traže opuštanje daleko od gužve. Vode su plitke i tople, što ih čini savršenim mestom za porodice sa decom.

Plaža Makadi Bay, skriveni dragulj

Makadi Bay je mirnije odmaralište koje nudi plaže sa spektakularnim pogledom na planine i kristalno čiste vode. Ova destinacija je savršena za ljubitelje prirode i one koji žele da izbegnu masovni turizam. Vode su idealne za snorkeling i ronjenje, a posetioci mogu uživati u opuštajućem ambijentu i prelepim pejzažima.

Plaža Dana Beach, porodični raj

Dana Beach je poznata po svojoj prijateljskoj atmosferi, idealna za porodice. Sa svojim plitkim vodama i finim peskom, ova plaža nudi bezbedno okruženje za decu, dok odrasli mogu uživati u raznim vodenim sportovima. Osim toga, plaža nudi brojne restorane i kafiće, čineći je savršenim mestom za celodnevni izlet.