Prosidba je jedan od najvažnijih trenutaka u životu svakog para. Ova posebna prilika treba da bude jedinstvena i nezaboravna, a jedan od najlepših načina da se to postigne je prosidba na nekom od prirodnih bisera Srbije. Ako planirate ovakav romantičan gest, evo nekoliko predloga.

Nacionalni Park Tara

Nacionalni park Tara pruža impresivnu prirodu, slikovite pejzaže i miran ambijent – idealno mesto za romantičnu prosidbu. Možete izabrati neki od vidikovaca, kao što je Banjska Stena, sa kojeg se pruža prelep pogled na Drinu i Perućac. Vaša draga će ostati bez daha kada, u trenutku najlepšeg pogleda, izvadite prsten i postavite to magično pitanje.

 Vodopad Lisine

Vodopad Lisine, smešten u prelepoj planinskoj oblasti kod Despotovca, idealan je za one koji vole dramatičnu scenografiju. Bujni zelenilo, zvuk vode koja pada i mistična atmosfera čine ovaj vodopad savršenim mestom za prosidbu.

Đavolja Varoš

Ako tražite neobično mesto za prosidbu, Đavolja Varoš je pravi izbor. Ovaj jedinstveni prirodni fenomen sa svojih 202 kamenih stuba će pružiti nezaboravnu pozadinu za ovaj važan trenutak.

Ušće Save u Dunav, Beograd

Ako volite urbani život ali želite da spojite prirodu i grad, onda je ušće Save u Dunav, sa pogledom na Kalemegdan, idealna lokacija. Prosidba uz zalazak sunca i blistave svetlosti Beograda u pozadini će ostati zauvek urezana u sećanju.

Kada planirate prosidbu u prirodi, važno je da se pobrinete za nekoliko detalja. Pre svega, proverite vremensku prognozu. Prosidba pod kišom može biti romantična u filmovima, ali u stvarnosti može biti problematična.

Sledeće što treba da razmotrite su prsten i burme. Pronalaženje pravog prstena je ključno, ali ne zaboravite na burme koje simbolizuju vašu buduću zajednicu. Predlažemo da ih odaberete zajedno, ali ukoliko želite da iznenadite partnerku, možete je diskretno pitati za mišljenje ili potražiti savet od njenih prijatelja.

Dodatno, razmislite o tome da angažujete profesionalnog fotografa koji će se sakriti i snimiti trenutak prosidbe. Ove fotografije ćebiti dragocena uspomena na taj trenutak.

Hrana i piće su takođe važni. Možete pripremiti piknik sa njenom omiljenom hranom i pićem, ili možete unapred rezervisati restoran u blizini. Ne zaboravite šampanjac za proslavu nakon što ona kaže „da“.

Što se tiče same prosidbe, budite iskreni i govorite iz srca. Bez obzira na to kako ste planirali, najvažnije je ono što govorite. Recite joj zašto je volite i zašto želite da provedete ostatak života sa njom.

Kopaonik

Zimi, Kopaonik postaje bajkovito mesto koje odiše posebnom čarolijom. Zamislite samo – vi, vaša partnerka, svetlost kaminom i sneg koji pada napolju. Ova scena bi mogla biti idealna za prosidbu. Pored toga, postoje i različite aktivnosti koje možete raditi pre ili posle prosidbe, kao što je skijanje ili vožnja sankama.

Uvac

Rezervat prirode Uvac, poznat po meandrima, prelepim pejzažima i beloglavih supova, može biti izuzetno romantičan izbor za prosidbu. Prosidba na čamcu, dok plovite kroz ove prelepe meandre, uz zvuke prirode oko vas, biće trenutak koji se ne može zaboraviti.

Drina sa kućicom

Sigurno ste videli sliku male drvene kućice na steni usred Drine. Ovo prelepo i neobično mesto može biti idealno za privatnu prosidbu. Zamislite samo – vi, vaša partnerka i priroda oko vas, bez ikoga drugog.

Ne zaboravite da na kraju, bez obzira na mesto, najvažnije je da je prosidba iskrena i da dolazi iz srca. Priroda je samo scena, ali prava magija je u ljubavi koju delite.